Cum să adăugați un site în Google Search Console

Distribuie articolul:

Una dintre cele mai frecvente întrebări pe care le primim sună așa: „Ce ar trebui să fac dacă site-ul meu nu este afișat în motorul de căutare Google?”

În acest articol, vă vom arăta pas cu pas cum să adăugați un website la Google Search Console, astfel încât site-ul să fie indexat mai rapid în Google. Ar trebui să vă ia aproximativ 60 de minute. Cu toate acestea, dacă nu doriți să o faceți singur, întrebați managerul de proiect despre prețul actual al acestui serviciu.

O întrebare uzuală a proprietarilor de site-uri web este următoarea: „Am un site de mult timp, dar nu îl găsesc pe Google, de ce?” Răspunsul la această întrebare este foarte simplu, și anume că Google încă nu a „răsfoit” site-ul automat pentru a-l afișa în urma căutărilor. Pe scurt – indexarea este un proces în timpul căruia roboții Google (crawlerele) ar trebui să scaneze conținutul site-ului și apoi să îl plaseze în indexul de căutare.

Cum să adăugați un site web la Google Search Console

Mai jos aveți pașii care trebuie urmați:

1. Crearea contului Google Search Console și verificarea înregistrărilor

2. Adăugarea unei înregistrări TXT

3. Verificarea înregistrărilor

4. Trimiterea paginii spre indexare

5. Adăugarea unui sitemap

Dacă trecem cu succes de aceste puncte, pagina noastră ar trebui să fie indexată – și astfel, va fi afișată ca rezultat al căutării în browserul Google.

1. Crearea unui cont Google Search Console și verificarea înregistrării

Pentru a accesa serviciul Google Search Console, vom avea nevoie doar de un cont Google. Dacă nu aveți un astfel de cont, va trebui să îl creați. Dacă aveți deja un astfel de cont, trebuie doar să vă conectați la browser. Apoi trebuie să alegeți serviciul care este cel mai potrivit pentru dumneavoastră. 

Acum trebuie să introduceți adresa site-ului dumneavoastră web. Aveți două opțiuni din care să alegeți:

  1. Domeniu: Dacă sunteți o persoană care are un site web pe un domeniu, ar trebui să alegeți această opțiune.

  1. Prefix URL: Dacă sunteți o persoană care are mai multe pagini pe diverse subdomenii, atunci această opțiune va fi perfectă pentru dumneavoastră.

2. Cum să adăugați o înregistrare TXT

Următorul pas va fi să adăugați o înregistrare TXT prin cPanel/ Direct Admin și apoi în Zone Editor. O înregistrare TXT este un tip de înregistrare DNS care este folosită pentru a verifica serverul nostru.

Primul pas ar fi conectarea la cPanel sau la Direct Admin

Pentru a vă conecta la acestea, verificați mail-urile de la furnizorul de găzduire. Acolo veți regăsi datele de logare.

Selectarea zone editor-ului

Dacă ne-am conectat deja cu succes la panoul de control DirectAdmin, următorul pas va fi să folosim bara de căutare și să introducem „DNS management”. Acum faceți clic pe ”Add record” și apoi adăugați o înregistrare TXT.

Acum trebuie să completați câmpurile de mai sus.

În câmpul Name – introduceți numele domeniului, urmat de un punct. Tipul de înregistrare este înregistrare TXT. Conținutul înregistrării trebuie adăugat în câmpul Value.

La final, apăsați pe ADD.

 

3. Verificarea înregistrărilor

Următorul pas ar fi să verificați înregistrarea în Google Search Console. Dacă există o problemă cu verificarea, încercați din nou. Timpul de propagare a înregistrării poate fi de până la 48 de ore.

4. Trimiterea paginii spre indexare

La început, trebuie să așteptați până când roboții Google, după ce au descoperit pagina, o vor include pe lista de indexare. Dacă pagina este vizitată și în mod rezonabil „populară”, acest proces se va întâmpla mai rapid. În caz contrar, acest proces poate dura puțin mai mult. Apoi putem folosi alte metode.

Indexarea paginilor folosind Google Search Console

Aceasta este una dintre cele mai rapide și cele mai bune metode de indexare, imediat după ce vă conectați la Google Search Console, faceți clic pe butonul corespunzător solicitării de indexare a paginii.

5. Adăugarea unui sitemap

Harta site-ului este în format xml. Aceasta este sursa URL pentru crawlerele menționate mai sus. Dacă nu se află la adresa standard sitemap.xml, este foarte posibil ca robotul să nu găsească site-ul dumneavoastră. De aceea este atât de important să-l adăugați.

Cum se generează un sitemap

Introduceți adresa site-ului dumneavoastră web ca în imaginea atașată, apoi faceți click pe : VIEW SITEMAP DETAILS  -> DOWNLOAD YOUR XML SITEMAP FILE

Apoi intrați din Direct Admin la secțiunea „File manager” și faceți click pe public.html. Tot ce trebuia să faceți acum este să dați click pe „upload” și să încărcați sitemap-ul descărcat mai devreme.

Lipirea sitemap-ului în Google Search Console

Lipiți linkul acolo, ar trebui să arate așa:

http://www.domeniulmeu.ro/sitemap.xml

Adăugarea unui sitemap printr-un plugin – „Yoast SEO”

Există, de asemenea, o altă alternativă pentru ca site-ul dvs. să genereze o hartă de site în browser, și anume pluginul Yoast SEO menționat mai sus. Îl adăugăm ca orice alt plugin.

Puteți găsi linkul către plugin aici: https://yoast.com/wordpress/plugins/seo/

După ce vă conectați în wp-admin, mergeți la bara din stânga. Selectați: Plugins -> Add new -> Căutați „Yoast SEO” -> după instalare, Activate Plugin -> mergeți la ”Settings”, apoi „General”, apoi „site features”, ”APIs” și „XML Sitemap”

Este de menționat că, dacă ați avut deja alte sitemap-uri, ar trebui să le dezactivați prin panoul FTP. În caz contrar, pluginul nu va funcționa așa cum ar trebui și poate avea o problemă.

Apoi, după ce ați introdus opțiunea „XML Sitemaps”, ar trebui să fie selectată opțiunea „XML Sitemaps Functionality”. Dacă nu, îl notăm. Acum faceți clic pe linkul evidențiat:

Puteți găsi Sitemap-ul XML aici:https://www.xml-sitemaps.com/ 

Dacă ați făcut deja click pe link, se va deschide o pagină cu link-uri către sitemap-urile noastre, pe care le adăugăm în același mod ca în metoda 1. Diferența este că există mai multe dintre aceste link-uri și trebuie să le adăugăm pe fiecare. Sitemapurile adăugate vor fi actualizate automat datorită pluginului instalat.

Studenții noștri
îți construiesc site-ul gratuit!

TESTIMONIALE CLIENȚI

Scor: 4.8 I 602 testimoniale

Vezi și alte articole